maandag 23 juli 2012

Vervolg Schotland / Orkney deel 2

Waar ik de vorige keer gestopt met met ons reisverslag ga ik hier weer verder. Inmiddels weer twee weken thuis en nu alle opname verzamelen voor in het fotoboek.
De informatie erbij heb ik van Wikipedia, en http://www.visitorkney.com/

Het uitzicht vanuit onze hotelkamer in Kirkwal

Orkney bestaat uit een heleboel eilandjes

 De Orkney-eilanden vormen een groep van ongeveer 200 kleine eilanden die 16 km ten noorden van Caithness in Noord-Schotland voor de kust liggen. De Orkney-eilanden vormen één van de raadsgebieden en lieutenancy areas van Schotland. Het grootste eiland staat bekend als Mainland. In totaal zijn ongeveer 20 van de eilanden bewoond. Mainland (Stromness) is bereikbaar met een veerboot vanaf Thurso in Schotland. De hoofdplaats is Kirkwall en het raadsgebied heeft 19.500 inwoners (2004).
De belangrijkste eilanden zijn:
Mainland, dit eiland is verbonden met:

South Ronaldsay

Burray

Hoy (de hoogste)

Flotta (met een groot olieverwerkingsbedrijf)

Eday

Egilsay

North Ronaldsay

Rousay

Westray

Papa Westray

Sanday

Stronsay

Shapinsay

Wyre

                                    
Vooraanzicht hotel

Om op die eilandje te komen varen er pontjes heen en weer
Het kasteel wordt gebruikt als hotel

Rondom een klein bos In tegenstelling tot het Mainland "Orkney" groeien hier wel bomen.


Die wordt niet meer gebruikt

BoathouseAnder zicht op Ballfour

Groot en klein

Klein visserbootje met vangst

Het eiland Shapinshay

Dat kleine bootje had krabben gevangen en werden naar Kirkwal overgevaren.
 De uiteindelijke bestemming voor deze krabben was Spanje

Krabbepootje

Vanaf het water


De St Magnus Kathedraal is de kathedraal van Kirkwall, de hoofdstad van de Orkney-eilanden in Schotland, op het eiland Mainland.

De kathedraal werd opgericht ter ere van Sint Magnus, graaf van Orkney tussen 1108 en 1117 door diens neef Sint Rognvald. De resten van beide heiligen bevinden in de kathedraal. De constructie begon in 1137 en werd voltooid in 1152. Het is de meest noordelijk gelegen kathedraal van Groot-Brittannië.In opdracht van Sint Rognvald werd er in 1137 een begin gemaakt met de bouw van de kathedraal ter ere van zijn oom Sint Magnus. Zijn vader Kol, een stamhoofd uit Noorwegen, trad op als bouwmeester. De meestermetselaars waren getraind in Durham.
Het oudste metselwerk kan gevonden worden in het westelijke deel van het koor, in de transepten. Er werd gebruikgemaakt van ronde romaanse bogen. Op het eind van de twaalfde eeuw werden kapelletjes toegevoegd aan elke transept. De smalle ramen met puntige bogen zijn vroeg gotisch. In de dertiende eeuw werd de kathedraal vergroot en werd het koor naar het oosten uitgebreid. In dit deel vertonen de pilaren meer precisiewerk vergeleken met de massieve pilaren in de overige delen van de kathedraal. De ronde boog werd hier nog wel gebruikt om de harmonie met de vroegere delen te behouden. In de oostelijke pilaren zijn Franse invloeden te zien in de versieringen, menselijke figuren en groteske dierfiguren. Eveneens werd er een begin gemaakt met de uitbreiding van de kathedraal in westelijke richting. Een nieuwe façade werd gebouwd met drie versierde doorgangen. Hierbij werd gebruikgemaakt van rood en geel gesteente. De rode steen is afkomstig van Head of Holland nabij Kirkwall. De geelkleurige zandsteen komt hoogstwaarschijnlijk van Eday. De toren werd toegevoegd aan de kathedraal in de veertiende eeuw. De westelijke uitbreiding van het schip en de completering van de westelijke façade vond plaats in de vroege vijftiende eeuw. De oude romaanse stijl werd hiervoor nog gevolgd.

                                    


The Bishop's Palace - Mid-12e eeuw Paleis voor bisschop Willem de Oude. Rebuilt in the late 15th century and restored by Bishop Robert Reid in the mid 16th century. Herbouwd in de late 15de eeuw en gerestaureerd door bisschop Robert Reid in het midden van de 16e eeuw. Open April – September 9.30am – 5.30pm. Open april-september 09:30-17:30. Open October – 9.30am-4.30pm Saturday -Wednesday only. Open oktober - 09:30-16u30 zaterdag-woensdag alleen. t: (01856) 871918. t: (01856) 871918.
The Earl's Palace - Built by Scottish Earl Patrick Stewart in 1600. The Earl's Palace - Gebouwd door Schotse graaf Patrick Stewart in 1600. Fine example of French Renaissance architecture. Mooi voorbeeld van de Franse renaissance architectuur. Open April – September 9.30am – 5.30pm. Open april-september 09:30-17:30. Open October – 9.30am-4.30pm Saturday -Wednesday only. Open oktober - 09:30-16u30 zaterdag-woensdag alleen. Site includes audiovisual display. Site bevat audiovisuele apparatuur. Joint ticket with Bishop's Palace. Gezamenlijke ticket met Bishop's Palace. 
Vait een van  de toren keek je zo op het oude kerkhof van de kathedraal.

Hier werd geschiedenis geschreven geen idee meer wie en wat die was en deed.


Allemaal weer bedankt voor het kijken9 opmerkingen:

 1. Hoi Marjon
  Ziet er prachtig uit zeg en wat is daar veel te zien en die prachtige Kastelen en Kerk heel mooi
  Hele mooi serie weer eens heel iets anders dan die vlakke polder hier
  Je reactie is aan gekomen hoor het duurt alleen een poosje want ik moet toestemming geven ik heb het veranderd want ik kreeg wel eens een rare reactie dus wat me nu niet aanstaat kan gelijk de spam in
  Groetjes en tot Donderdag heb er echt zin in
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marjon

  Gweldige serie foto's met een schat aan info, dus bijzonder prettig om te lezen en te bekijken.
  Ook je opnames van binnen in de Kathedraal zijn erg mooi....complimentjes hiervoor.

  Verras me snel weer met meer van zulke mooie opnames !!

  Groetjes, Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marjon
  wat een geweldige serie erg mooi.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marjon .
  Wat een mooie serie foto`s ,weer leuk om mee te kijken .
  Heel afwisselend . Nu wachten op het foto boek . Ook weer mooi om te zien .Groetjes Ma .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Marjon...

  Wat een mooi fotoreisverslag...
  Je opnames zien er prima uit, maar
  de foto's van ruïne spreken me erg aan...
  heel mooi en prachtige details...
  TOPPIE

  Lg, NIeske

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gezellige serie leuk reisverslag. Ook mij spreken de ruïne en de kerk erg aan. Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je een mooi verslag van gemaakt, en wat zie je toch veel als je al je foto's door kijkt. De ruïne is wel een mooi iets en het kasteel hotel, daar zou ik wel een nachtje willen slapen...Nu weer wachten op je volgende vakantie..??

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Marjon, mooie rondleiding langs al dat moois wat jullie gezien hebben. ook jouw uitleg/toelichting maakt er een prima reisverslag van. Je laat weer een mooie serie foto's zien.

  Sake.

  Nog bedankt voor je reacties op mijn laatste uploads.
  (bij de knal van het kanon viel ik zowat te water Pffff schrikken!)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het kijken, en altijd leuk als je reactie achterlaat.